Sposób przygotowania

Małże upiecz w rozgrzanym do 200 st. piekarniku przez 10-15 minut. W tym czasie pokrój ogórka w cieniutkie paseczki a natkę pietruszki posiekaj. Wymieszać sos sojowy, sok z cytryny i przeciśnięty czosnek. Upieczone małże otworzyć, do pustej połowy włożyć ogórki. Masło rozgrzać, zmieszać z sosem i polać nim małże, podajemy je w skorupkach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    a te małże to maja być swieze, mrozone? czy moze nalezałoby je jesli sa świeze najpierw umyc a nawet wyszorować? poza tym jak otworzyc? małze jak sa gotowe to sie same otwieraja bo tak jest ich natura. jesli robilas ten przepis to powinnas to wiedziec.
  • 0
    original
    Opublikowano

    petronella

    ciekawa lecz nie srobuje:))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !