Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w czubricy:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
cebula 4 sztuki
przyprawa czerwona czubrica 2 łyżki
olej 1/2 szklanki
smalec 2 łyzki
miód 1 łyżeczki pełne

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w czubricy:

Eksperymentuję z pieczeniem mięs wg bardzo starych pomysłów .Odtwarzam smaki takimi jakimi były przed wiekami .
Zrobić pastę przyprawową z oleju , miodu ,przyprawy z czubricą . Natrzeć dobrze mięso .Zostawić przykryte w kamionce lub szklanym pojemniku w lodówce na 12 godzin .Przez ten czas przewracać i wcierać przyprawę w mięso .

Rozgrzać w garnku o grubym dnie smalec i obsmażyć na rumiano schab. Dorzucić pokrojone cebule i zalać wodą tak by przykryła mięso. Dusić na średnim gazie aż schab będzie miękki a sos odparuje do objętości 2 szklanek.
Doprawić do smaku czubricą .

Podałam z Puddingiem ziołowym ( owsianym inspirowanym kuchnią staro angielską wg Jane Austen )

Przepis na pudding wstawię potem bo na razie poszedł na konkurs „Kuchnia Jane Austen ,,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 20.07.2011 21:16
Fajne!
Elżbieta18 14.11.2010 21:38
co to jest czubrica?
iwa643 24.10.2010 08:27
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak