Sposób przygotowania

Eksperymentuję z pieczeniem mięs wg bardzo starych pomysłów .Odtwarzam smaki takimi jakimi były przed wiekami .
Zrobić pastę przyprawową z oleju , miodu ,przyprawy z czubricą . Natrzeć dobrze mięso .Zostawić przykryte w kamionce lub szklanym pojemniku w lodówce na 12 godzin .Przez ten czas przewracać i wcierać przyprawę w mięso .

Rozgrzać w garnku o grubym dnie smalec i obsmażyć na rumiano schab. Dorzucić pokrojone cebule i zalać wodą tak by przykryła mięso. Dusić na średnim gazie aż schab będzie miękki a sos odparuje do objętości 2 szklanek.
Doprawić do smaku czubricą .

Podałam z Puddingiem ziołowym ( owsianym inspirowanym kuchnią staro angielską wg Jane Austen )

Przepis na pudding wstawię potem bo na razie poszedł na konkurs „Kuchnia Jane Austen ,,

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta18

    co to jest czubrica?
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Fajne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !