Sposób przygotowania

Gorące ziemniaki ucieramy z mlekiem na puszce puree . Na oliwie podsmażamy boczek , gdy się lekko zrumieni , dodajemy posiekaną cebulę i smażymy razem , często mieszając , aż się zeszkli . Łączymy z utartymi ziemniakami i przyprawiamy do smaku. Masę wykładamy na spód wysmarowanej tłuszczem formy, wyrównujemy powierzchnie, za pomocą łyżki robimy 4 wgłębienia , w każde wbijamy po jajku, posypujemy przyprawami, zalewamy lekko spieniona śmietaną . Na wierzch rzucamy wiórki mrożonego masła i od razu wstawiamy na 10-12 min do nagrzanego piekarnika. Danie jest gotowe, gdy masło i śmietana lekko się zrumienią. Podajemy z dodatkiem sałatki z pomidorów i cebuli lub ze świeżych ogórków.
Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    FAJNE
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !