Sposób przygotowania

Ryż biały lub brązowy według uznania ugotować w nieosolonej wodzie. Mięso mielone przysmażyć na niewielkiej ilości oleju, następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Ugotowany ryż przełożyć na patelnię z niewielką ilością oleju lub oliwy z oliwek, posypać do smaku mieszanką przypraw typu Kucharek i curry. Następnie dołożyć do tego wcześniej przygotowane mięso. Wymieszać razem, i lekko przysmażyć na małym ogniu, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Można dodać odrobinę przecieru pomidorowego. Podawać na gorąco.
Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Warto wypróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajne,warte wyprobowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !