Sposób przygotowania

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, można zastosować ryż biały długoziarnisty, albo brązowy jaki wolicie. Ugotowany ryż ostudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach, tuńczyka odsączyć z sosu własnego. Po ostudzeniu ryżu przesypać go do dużej miski dodać odsączonego tuńczyka (rozdrobnionego), starty ser żółty, groszek odsączony z wody. Wszystko razem wymieszać dodać 3-4 łyżki majonezu w zależności od tego czy wolicie bardziej czy mniej majonezową sałatkę. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Takiej jeszcze nie jadłam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna8

    ja robię ją dość często bardzo smakuje mojemu mężowi...:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !