Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dkg
majonez tradycyjny 2 łyżki
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
olej 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane pieczarkami

Ugotowane jajka należny pokroić na pół (wzdłuż). Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na oleju posypując odrobiną przyprawy Kucharek. Z jajek wyjąc żółtka i rozetrzeć je razem z podsmażonymi pieczarkami. Dodać 2 łyżki majonezu, aby masa miała gładką konsystencję. Gotowy farsz nakładać łyżeczką do jajek (w miejsca wyjętych żółtek) i ładnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 06.02.2012 18:49
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak