Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 10 g
cukier puder 10 g
serek mascarpone 500 g
amaretto 100 ml
kawa rozpuszczalna 200 ml
biszkopty podłużne 16-18 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu

Oddzielamy białko od żółtek, do oddzielnych miseczek, Następnie ucieramy żółtka z cukrem pudrem aż zbieleją. Dodajemy serek Mascarpone i Amaretto. Ubijamy białko z cukrem zwykłym na sztywną masę, następnie dodajemy do utartych żółtek i serka Mascarpone. Tak powstałą masę szprycujemy na dno pucharków, i układamy na niej namoczony w kawie biszkopt, i następnie szprycujemy masę i znów biszkopcik, i wykańczamy do pełna masą. Tak zrobione pucharki wkładamy do lodówki i zostawiamy na około godzinę, przed podaniem posypać kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 05.03.2011 15:44
słodkości
Joanna/AAAsiAAA9 28.05.2010 17:03
kiedys zribil ale sie nie udal

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak