Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosne\\ 4-5 ząbków
rozmaryn do smaku
Grill przyprawa klasyczna Prymat 3 łyżeczki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka

Mięso należy dokładnie opłukać, natrzeć bardzo dobrze przyprawami i drobno posiekanym czosnkiem i odstawić na około 2-3 godziny. Następnie włożyć mięso do naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 1,5 godziny. Mięso można podawać na gorąco z sosem do obiadu lub na zimno do kanapek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.07.2016 11:44
pyszne mięsko
Izabela28 07.03.2011 21:45
pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak