Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna 1 kostka
kwaśna śmietana 1 szkl
białko 1

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki

.Z mąki,margaryny i śmietany zagnieść ciasto.Zostawić na godz. w lodówce.Po schłodzeniu rozwałkować jak na makaron.Szklanką wycinać krążki tak żeby były pary.Jedną część krążków upiec na wierzchu foremek do babeczek w pozostałych krążkach wyciąć na środku dziurkę nawet obraczką i upiec na blaszce z odpadó po wycinaniu krążków zrobić korzonki do grzybków.Jeden koniec maczać w białku i potem w maku i też upiec na blaszce.Wszysko pieczemy na lekko zloty kolor.Po wystudzeniu nadziewamy kremem i smarujemy czapeczkę grzybka polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 29.09.2011 18:51
super
Krzysztof42 04.03.2011 14:47
był kiedyś duet grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak