Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior z sosem pieczarkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1
pieczarki 150 g
sos beszamelowy 1 Szklanka
masło 40 g
żółtko jajek
ser żółty 30 g
bułka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior z sosem pieczarkowym

Kalafior podzielić na różyczki a następnie ugotować go w lekko osolonej wodzie. Ser straty na tartce o grubych oczkach wymieszać z beszamelem dodać do niego podduszone na maśle pieczarki. Dodać żółtko. Kalafiora ułożyć a naczyniu żaroodpornym polać przygotowanym sosem i zasmażoną bułką tartą z łyżką masła. Zapiec krótko w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.10.2010 09:21
też pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak