Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tacos z kurczakiem z puebla

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortille kukurydziane
kurczak
chili chipotle
salsa
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Tacos z kurczakiem z puebla

SKŁADNIKI: 8 kukurydzianych tortilli, 2 łyżeczki oleju, ok. półtorej szklanki pokrojonego w paski ugotowanego mięsa z kurczaka, 225 g odsmażanej fasoli, 1/4 łyżeczki kuminu, 1/4 łyżeczki oregano, 1 pokrojone w plasterki awokado, 1 posiekana papryczka chili chipotle w marynacie adobo lub salsa chipotle z butelki, salsa verde lub inna ulubiona salsa, 175 ml kwaśnej śmietany, pół posiekanej cebuli dymki, garść liści sałaty, 5 pokrojonych w kostkę rzodkiewek, sól i pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Podgrzać tortille na teflonowej patelni i trzymać w cieple. Na oleju podsmażyć kurczaka. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać odsmażoną fasolę z kuminem i oregano. Tortille posmarować fasolą, a na niej ułożyć łyżkę kurczaka, jeden lub dwa plasterki awokado, trochę salsy, chipotle do smaku, kwaśną śmietanę. Posypać dymką sałatą i rzodkiewkami. Doprawić solą i pieprzem. Zwinąć ciasno. Od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 01.02.2011 15:11
nazwa tajemnicza :))
Katarzyna/kate1980 23.10.2010 07:57
fajna nazwa pewnie w smaku też jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak