Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1,5 kg befsztyku lub wołowiny na gulasz, wywar wołowy, 1 pokrojona w plasterki marchewka, 10 ząbków czosnku pokrojonych plasterki, 2 łyżki oleju roślinnego, 2 pokrojone w cienkie plasterki cebule, 3 - 4 łagodne świeże zielone chili, podgrzane pszenne tortille do podania. Do dekoracji sałatki: 3 pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory, 8 - 10 pokrojonych w kostkę rzodkiewek, 3 - 4 łyżki posiekanej kolendry, 4 - 5 posiekanych cebulek dymek, 1 - 2 limonki pokrojone na cząstki.

SPOSÓB WYKONANIA: Mięso zalać wywarem. Dodać marchewkę i połowę czosnku. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować do miękkości mięsa ok. 2 godzin. Zostawić do ostygnięcia. Wyjąć i rozdrobnić widelcem. Rozgrzać olej. Na patelnię wrzucić pozostały czosnek, cebulę i chili. Smażyć do przyrumienienia. Zdjąć z patelni. Na patelnię włożyć mięso i smażyć do zbrązowienia. Przełożyć na talerz. Na mięsie ułożyć podsmażoną cebulę. Dookoła ułożyć pomidory, rzodkiewki, kolendrę, dymkę i kawałki limonki. Podawać z tortillami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    Na pewno bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !