Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 12 czerstwych tortilli pociętych w paski, 1 łyżka oleju roślinnego, 1 pokrojony na kawałki ugotowany mały kurczak, salsa verde, 3 łyżki posiekanej kolendry, 1 łyżeczka świeżego oregano, 4 posiekane ząbki czosnku, 1/4 łyżeczki kuminu, 350 g startego sera np. cheddar lub mozarella, 450 ml bulionu z kurczaka, ok. 100 g starego parmezanu. Do podania creme fraiche, 3 - 5 posiekane dymki, posiekane chili.

SPOSÓB WYKONANIA: Paski tortilli wymieszać z olejem i piec w rozgrzanym do 190 stopni C piekarniku ok. 30 minut, aż się zrumienią i będą chrupiące. Ułożyć kurczaka w żaroodpornym naczyniu. Przykryć połową salsy, kolendry, oregano, czosnku, kuminu i parmezanem. Na wierzchu ułożyć jeszcze dwie takie warstwy i przykryć chipsami tortilla. Polać bulionem i posypać serem. Piec ok. 30 minut w temperaturze 190 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !