Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 350 g zielonej fasolki szparagowej, 1 posiekana czerwona papryka, 1 posiekana czerwona cebula, 3 - 4 łyżki posiekanej świeżej kolendry, 2 pokrojone w plasterki rzodkiewki, 75 g pokruszonego sera feta, 1 łyżeczka posiekanego świeżego oregano, 2 łyżki czerwonego octu winnego, 80 ml oliwy z oliwek, 3 dojrzałe pomidory pokrojone w cząstki, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Fasolkę ugotować na parze. Przełożyć fasolkę do miski. Dodać paprykę, cebulę, kolendrę, rzodkiewki i ser feta. Posypać mielonym pieprzem i oregano. Wymieszać ocet z oliwą z oliwek. Sosem polać sałatkę. Wymieszać potrząsając. Przełożyć sałatkę na półmisek i podawać z cząstkami pomidora. Sałatkę można podawać od razu lub po schłodzeniu.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zdrowo,smacznie i kolorowo.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !