Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona z limonką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne
limonka
papryczki jalapeno

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona z limonką

SKŁADNIKI: 1 kg filetów z ryby morskiej, 1 przekrojona na pół limonka, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 posiekana duża cebula, 3 drobno posiekane ząbki czosnku, 2 - 3 posiekane marynowane papryczki jalapeno, 6 - 8 łyżek posiekanej świeżej kolendry, sól, pieprz. Do podana: cząstki limonek i cytryn.

SPOSÓB WYKONANIA: Filety oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z limonki. Na rozgrzanej oliwie smażyć przez 2 minuty cebulę i czosnek. Zdjąć z ognia. W naczyniu do zapiekania wyłożyć 1/3 cebuli z czosnkiem, trochę papryczek i kolendry. Na wierzchu ułożyć rybę. Przykryć pozostalą cebulą, papryczkami i kolendrą. Piec z piekarniku przez ok. 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać od razu z cząstkami limonek i cytryn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara40 13.04.2011 17:18
Juz nie pierwszy raz komentuje Twoje przepisy, bardzo mi odpowiadaja. Podobnie przyrzadzam rybe, tylko zamiast swiezej kolendry (maz nie lubi), daje suszona , mielona kolendre i nacieram nia rybke.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak