Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 450 g chudej wieprzowiny, pół małego kurczaka, 1 kostka drobiowa, 1 główka czosnku podzielona na nieobrane ząbki czosnku, 1 posiekana cebula, 2 liście laurowe, 450 g hominy lub ciecierzycy, 1/4 - 1/2 łyżeczki mielonego kuminu, sól, pieprz. Do podania: pół drobno poszatkowanej kapusty, usmażona skórka wieprzowa - pominęliśmy, chipsy tortilla, cząstki limonki, suszone liście oregano.

SPOSÓB WYKONANIA: Do garnka włożyć wieprzowinę i kurczaka. Zagotować i odszumować. Dodać kostkę bulionową, czosnek, cebulę i liście laurowe. Gotować na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa. Wyjąć mięso, a po ostudzeniu pokroić mięso na mniejsze kawałki. Zebrać tłuszcz. Wyłowić liście laurowe i czosnek. Do wywaru dodać hominę, posypać kuminem, ponownie zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu ułożyć kawałki mięsa. Przykryć kapustą. Ułożyć smażoną skórę wieprzową, oregano i chili. Zalać gorącą zupą. Podawać z chipsami tortilla i limonką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    egzotyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !