Przepis i sposób przygotowania na: Tortas
SPOSÓB WYKONANIA: Przekroić bułki na połowy i wyjąć trochę miąższu, by zrobić miejsce na nadzienie. Posmarować bułki na wierzchu i w środku masłem lub olejem i przypiekać z obu stron na gorącej blasze lub patelni przez kilka minut aż staną się chrupkie. Można też umieścić je w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C i piec aż się zrumienią. Umieścić fasolę w rondlu z niewielką ilością wody i mocno podgrzać. Dużą porcję fasoli nakładać do jednej połowy bułek, na to warstwę przygotowanego mięsa. Przykryć pomidorem, cebulą, świeżą kolendrą i awokado. Drugą połowę bułek posmarować obficie kwaśną śmietaną lub jogurtem. Nadzienie posmarować salsą, przykryć sałatą i złożyć obie połowy bułki razem, docisnąć. Od razu podawać.