Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 porcja fasoli po meksykańsku z wywarem, 1 - 2 posiekane cebule, 125 ml oleju lub 125 smalcu, pół łyżeczki kuminu, sól, 250 g tartego sera cheddar.

SPOSÓB WYKONANIA: 2/3 ugotowanej fasoli umieścić wraz z wywarem w blenderze. Zmiksować na puree. Dodać pozostałe ziarna i wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć cebulę. Doprawić kuminem. Dodać porcję fasoli i smażyć ciągle mieszając aż powstanie gęsta masa. Dodawać kolejne porcje odparowując. Na koniec powinno powstać gęste puree. Fasolę posypać serem (niekoniecznie) i szczelnie przykryć w garnku. Podawać od razu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !