Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odsmażana fasola po meksykańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
olej
kumin

Przepis i sposób przygotowania na: Odsmażana fasola po meksykańsku

SKŁADNIKI: 1 porcja fasoli po meksykańsku z wywarem, 1 - 2 posiekane cebule, 125 ml oleju lub 125 smalcu, pół łyżeczki kuminu, sól, 250 g tartego sera cheddar.

SPOSÓB WYKONANIA: 2/3 ugotowanej fasoli umieścić wraz z wywarem w blenderze. Zmiksować na puree. Dodać pozostałe ziarna i wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć cebulę. Doprawić kuminem. Dodać porcję fasoli i smażyć ciągle mieszając aż powstanie gęsta masa. Dodawać kolejne porcje odparowując. Na koniec powinno powstać gęste puree. Fasolę posypać serem (niekoniecznie) i szczelnie przykryć w garnku. Podawać od razu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak