Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: pół kilograma fasolki pinto (czerwonej fasoli) - użyliśmy czarnej, łodyga mięty, łodyga tymianku, łodyga pietruszki, 1 pokrojona na kawałki cebula, sól. Do podania podgrzane tortille i posiekana cebula dymka.

SPOSÓB WYKONANIA: Fasolkę namoczyć na noc. Odcedzić i zalać świeżą wodą. Dodać miętę, tymianek i pietruszkę. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości ok. 2 godziny. Dodać cebulę i gotować kilka minut. Podawać z tortillami i cebulą dymką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    zdrowe danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Mięta z fasolą, połączenie do przetestowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !