Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w stylu Jalisco

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortille kukurydziane
chorizo
ser feta
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w stylu Jalisco

SKŁADNIKI: 4 kukurydziane tortille, 1 awokado, sok z limonki lub cytryny, 175 g pokrojonej w plasterki kiełbasy chorizo, 2 łyżki masła, 4 jajka, 4 łyżki pokruszonego sera feta, salsa ulubiony rodzaj, 1 łyżka posiekanej kolendry, 1 łyżka posiekanej cebulki dymki.

SPOSÓB WYKONANIA: Podgrzać tortille. Zawinąć w czystą ściereczkę, żeby nie ostygły. Obrać awokado i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z limonki. Podsmażyć chorizo i porozkładać je na tortillach. Na maśle usmażyć jajka sadzone. Ułożyć na tortillach. Na każdej tortilli ułożyć awokado, ser i łyżkę salsy. Posypać kolendrą i dymką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 12.11.2011 23:08
pyszne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak