Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony ser z salsą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozzarella
salsa cruda
tortilla

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony ser z salsą

SKŁADNIKI: 225 g mozarelli, pecorino lub queso oaxaca, 175 ml salsa cruda lub innej salsy, pół do 1 drobno posiekanej cebuli dymki, 8 tortilli do podania.

SPOSÓB WYKONANIA: Podsmażyć tortille na patelni teflonowej, zawinąć w folię aluminiową żeby nie ostygły. Ser pokroić w grube plastry i ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym. Kawałki sera posmarować salsą i zapiec w gorącym piekarniku lub na grillu. Posypać posiekaną cebulą i od razu podawać z tortillami. Tortille zanurzać w serze i zjadać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 01.06.2012 07:43
pyszne na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak