Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: półtora litra wywaru z kurczaka, 2 - 3 posiekane ząbki czosnku, 1 papryczka chili chipotle - najlepiej marynowana w adobo, 1 awokado, sok z limonki lub cytryny, 3 - 5 posiekanych cebulek dymek, ok. 400 g ugotowanej i pokrojonej w paski piersi kurczaka, 2 łyżki posiekanej kolendry. Do podania: 1 pokrojona na cząstki limonka, garść chipsów tortilla.

SPOSÓB WYKONANIA: Do wywaru dodać czosnek i papryczkę chipotle. Awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z limonki. Ułożyć cebulki, kurczaka, awokado i świeżą kolendrę w czterech talerzach. Zalać bulionem. Podawać z kawałkami limonki i ewentualnie chipsami tortilla.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !