Sposób przygotowania

Mleko z laską wanilii gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Wyjmujemy wanilię, a gorące mleko wlewamy powolutku do żółtek ubitych wcześniej z cukrem i mąką. Cały czas mieszając gotujemy na maleńkim ogniu, aż krem zgęstnieje, a następnie zacznie rzednąć. Zdejmujemy garnek z ognia, lekko studzimy, a następnie wkładamy do większego naczynia z zimną wodą i dalej mieszamy, aż krem osiągnie pożądaną gęstość. Smarujemy nim dolny blat ciasta, przykrywamy drugim, lekko dociskając. Gdy krem całkiem stężeje, kroimy ciasto na kwadraty i posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Nie wiem jakim cudem udał Ci się ten krem.Wyszła mi strasznie gęsta masa. Kit.Moim zdaniem jest za dużo mąki ziemniaczanej. Nieudany przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !