Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kakaowy krem do torta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

250 g masła
ok. 4 łyżki słodkiego kakao
cukier puder 20 dag
żółtko jajek 4 szt.
aromat rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: kakaowy krem do torta

kakao rozpuścić w odrobinie wody (malutko-ok. 3-4 łyżek, tylko tyle wody, żeby kakao z sypkiego stało się płynne- taka gęsta, kakaowa zawiesina)

1. Masło ucieramy z żółtkami i cukrem na puszystą masę.
2. Do masy dodajemy zapach rumowy i stopniowo, cały czas ucierając, wlewamy kakao.
3. Ucieramy na gładką, jednolitą i puszystą masę.
4. Smarujemy ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak