Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem borówkowym

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
cukier 25 dag
borówki 30 dag
kremówka 150 ml
gruszka 5
galaretka
sok z cytryny
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
twaróg 25 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem borówkowym

Żółtka utrzeć z 10dag cukru. Dodać 4 łyżki wrzątku, mąkę, pianę z białek i wymieszać. Piec 30min w 180st. Zagotować 1 szklankę wody z 2-3 łyżkami cukru i łyżką soku z cytryny. Obgotować pokrojone gruszki, wyjąć. Wrzucić borówki, gotować 4min, Syropem nasączyć ciasto. Odłożyć trochę borówek, resztę zmiksować z twarogiem i 5dag cukru. Kremówkę ubić z resztą cukru, wymieszać z żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Ciasto posmarować kremem borówkowym, ułożyć owoce. Zalać tęzęjącą galaretką, schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 20.09.2011 18:53
pyszne
Ania67 30.05.2011 22:34
pychotka
marchewka 19.05.2011 23:38
bardzo fajny przepis
iza15 25.12.2010 21:31
smakuje mi
iga2 15.12.2010 19:47
lubie,lubie
magical66 23.10.2010 13:36
ciekawe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak