Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z 10dag cukru. Dodać 4 łyżki wrzątku, mąkę, pianę z białek i wymieszać. Piec 30min w 180st. Zagotować 1 szklankę wody z 2-3 łyżkami cukru i łyżką soku z cytryny. Obgotować pokrojone gruszki, wyjąć. Wrzucić borówki, gotować 4min, Syropem nasączyć ciasto. Odłożyć trochę borówek, resztę zmiksować z twarogiem i 5dag cukru. Kremówkę ubić z resztą cukru, wymieszać z żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Ciasto posmarować kremem borówkowym, ułożyć owoce. Zalać tęzęjącą galaretką, schłodzić.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    ciekawe!
  • 5
    original
    Opublikowano

    iga2

    lubie,lubie
  • 4
    original
    Opublikowano

    iza15

    smakuje mi
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !