Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w sosie serowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 150 g
koper włoski 50 g
ser kozi 50 g
jogurt naturalny 100 g
czosnek 1 ząbek
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w sosie serowym

Pierś kurczaka umyć, wysuszyć, natrzeć solą i obłożyć tymiankiem. Delikatnie naciąć kieszeń na farsz. Koper włoski pokroić w cienkie paseczki, odrobinę posolić. Zetrzeć ser, wymieszać z tymiankiem, dodać koper. Nadzienie włożyć do kurczaka. Gotować na parze 25-30 minut. Przeciśnięty czosnek wymieszać z jogurtem, którym polewamy po przekrojeniu mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 13.05.2012 11:15
musi byc przepyszny
Botwinka 13.05.2012 11:15
musi byc przepyszny
edi 06.04.2012 21:14
brzmi świetnie
mala2021 02.11.2011 07:52
fajne
Lidia6 20.10.2011 10:31
smaczne
Edyta31 18.10.2011 22:37
pycha
mala2021 10.08.2011 16:24
fajne
Ela15 25.06.2011 12:08
super
daria899 24.05.2011 23:19
ciekawie
Angelika10 21.04.2011 22:43
Fajne
basia70 28.03.2011 08:55
super
bami 24.03.2011 19:50
Brzmi naprawdę genialnie :)
Mala 10.11.2010 15:28
interesujący

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak