Sposób przygotowania

Marchew kroimy na paseczki, por w krążki, pomidory obieramy usuwamy miąższ, kroimy na mniejsze kawałki.
Por i marchew smażymy na łyżce masła, dodajemy pomidory, dusimy ok 5 minut, wrzucamy warzywa do gotującego się bulionu, przyprawiamy solą , pieprzem, Kucharkiem. Jeśli ktoś lubi mocniejszy smak można dodać więcej pomidorów lub przecier pomidorowy. Ale dla mnie jest idealna:)

Ugotowaną zupę miksujemy w blenderze. Podaję z makaronem i groszkiem, posypana bazylią. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Pycha :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    z groszkiem jeszcze nie jadłam ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    Oo ja też. pomidorowa z groszkiem hmm ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszna zupa!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha ;-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dawno nie jadłam;

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !