Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na zimno w warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 4 sztuki
marchew 4 sztuki
por (biała część) 2 sztuki
groszek 1 szklanka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sól, pieprz
ketchup 2 łyżki
sok z cytryny
mąka
olej do smażenia
pikle 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na zimno w warzywach

Rybę osuszamy, kroimy na połówki, polewamy cytryną, przyprawiamy solą, odstawiamy.
Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, por pokroić w krążki, zalewamy szklanką wody dodajemy łyżeczkę kucharka, gotujemy do miękkości, odcedzamy, ostudzamy. Pikle kroimy na mniejsze kawałki (mogą być inne:)

przepis na pikle:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/36060/pikle-imprezowe-.html

Mieszamy wszystko razem z groszkiem, dodajemy ketchup.

Rybę panierujemy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju. W pojemniku układamy połowę warzyw, następnie usmażoną rybę i przykrywamy kołderką warzyw. Podajemy na zimno. Pychotka!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 01.12.2016 16:21
pysznie przygotowana
Agnik 15.08.2011 22:16
super
Ela15 01.06.2011 22:05
smaczne:)
SmacznaPyza 11.03.2011 10:11
fajne jedzonko!
jolaxa 09.02.2011 21:00
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak