Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe rożki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dkg
biały ser 25 dkg
mąka 25 dkg
sól szczypta
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe rożki

Masło, mąkę i ser posiekać nożem, zagnieść ciasto i ochłodzić chwilę w lodówce. Następnie rozwałkować, pokroić na prostokąty lub kwadraty, na każdym położyć trochę dżemu lub gęstych powideł, uformować rożki i piec na złoty kolor w średnio nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 27.10.2010 05:58
Całkiem fajny i ciekawy przepis.
matii6 26.10.2010 19:12
ciekawy przepis
Ewa111 26.10.2010 12:35
bardzo smaczne
agnieszka214 26.10.2010 09:07
smaczne
anja3107 25.10.2010 16:01
super
Iwusia 24.10.2010 17:00
Pyszności robisz :)
RenataZ-et 23.10.2010 23:11
Bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak