Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk ze śledzi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 25 dkg
średnie cebule 6-8 sztuk
sól, pieprz do smaku
śledzie 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk ze śledzi

Śledzie wymoczyć, oczyścić, wyjąć ości. Płaty śledzi i boczek pokroić w prostokąty o długości 2-3 cm. Cebulę pokroić w grube plastry. Nałożyć na patyczki kolejno - śledzia, boczek, cebulę. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Piec 15-30 minut w piekarniku. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 12.02.2012 14:46
ciekawy pomysł
Motorek 15.11.2011 08:05
extra
RenataZ-et 28.10.2010 20:47
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak