Sposób przygotowania

Gruszki pokroić, Gotować 4min w 0,5l wody z goździkami., cynamonem i 5dag cukru. Gruszki wyjąć. Śmietanę podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę. Ostudzić i ubić na krem. Żółtka utrzeć z resztą cukru, dodać mąkę, mąkę ziemniaczaną i pianę z białek. Ciasto przełożyć do tortownicy, piec 30min w 180st. Obłożyć gruszkami. Do ubitej śmietany dodać żelatynę rozpuszczoną w 100ml wrzątku, wymieszać. Kremem posmarować wierz tortu i schłodzić go w lodówce.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    lubię słodkości!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    tort słodkości
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !