Sposób przygotowania

Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem powoli dodawać do jajek i mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.Ciepły biszkopt wyjąć z blachy i zwiną na rulon owijając ścierką.

Krem adwokatowy:
Na mleku ugotować budyń ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę, dodawać porcjami zimny budyń na końcu wlewać porcjami adwokat cały czas ucierając.

Zimny biszkopt delikatnie rozwiną posmarować kremem i zwiną roladę.Na górze posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    takie rolady to mogłabym jeśc codziennie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    bardzo smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    muszę zrobić ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sofciak

    Muszę taki zrobic
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    rozkosz dla podniebienia!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    No taką roladę to bym nawet całą zjadła:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyyyycha :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    syper przepis, rewelacyjne ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    lubię takie roladki
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Specjalistka od rolad:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !