Sposób przygotowania

Kapustę odcisnąć, jeśli jest za bardzo kwaśna obgotować i wodę odlać. Następnie zalać kapustę wodą, dodać tymianek i ziele, posolić i dusić. Słoninę stopić,skwarki wybrać łyżką i dorzucić do kapusty. Kiedy kapusta będzie miękka zrobić ciemną zasmażkę (najpierw przyrumienić makę na patelni) na tłuszczu wytopionym ze słoniny- (jeśli tłuszczu jest dużo część odlać) i zasmażyć. Dosolić, popieprzyć do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b.ciekawy przepis !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    coś oryginalnego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smacznie, super dodatek do obiadu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    pyszna do II dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !