Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy, obieramy i ucieramy albo mikserem, albo na drobnej tarce.
Cebulę szatkujemy bardzo drobno i łączymy z masą ziemniaczaną.
Stale mieszając dodajemy mąkę, sól i pieprz.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki na złoty kolor.
Odsączamy je z tłuszczu na ręczniku papierowym i na jeszcze gorące kładziemy najpierw po łyżce śmietany, a następnie po łyżce pokrojonego w cienkie paseczki wędzonego łososia.
Całość ozdabiamy zieloną pietruszką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    muszą być pyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pipi765

    takich jeszzce nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    musza byc pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotki
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    a co na to łosoś ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !