Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie beszamelowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
cebula 1/2 sztuki
tłuszcz 5 dkg
śmietana 1/2 szklanki
sos beszamelowy 1,5 szklanki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie beszamelowym

Jajka ugotować na twardo, włożyć na chwilę do zimnej wody, następnie obrać ze skorupek i pokrajać w cienkie plasterki. Obraną cebulę opłukać, pokroić w cienkie talarki i zrumienić na tłuszczu na złoty kolor, dodać śmietanę i wymieszać z sosem beszamelowym, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać pokrojone jajka, wymieszać, podgrzać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 10.10.2011 15:16
musi być bardzo smaczne
RenataZ-et 23.10.2010 23:13
Pyszna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak