Sposób przygotowania

Biszkopt;
Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem powoli dodawać do jajek i mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.
Bita śmietana;
Zimną kremówkę ubić na sztywno,dodać cukier puder i śmietan fix i chwilkę ubijać
Polewa;
W garnku roztopić margarynę dodać cukier, mleko i kakao. Mieszając doprowadzić do wrzenia i zdjąć. Wystudzić.
Biszkopt przekroić na pół.
Warstwy;
biszkopt
posmarować dżemem
bita śmietana
biszkopt
polewa

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    za tydzień upiekę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Wyśmienite ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wygląda przepysznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Tęsknie za wuzetką- chyba wieki nie robiłam...na sama myśl dostaje ślinotoku:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    extra ci wyszła
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    to ciasto ma powodzenie, pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !