Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa owocowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowany przecier z owoców 2 szklanki
cukier do smaku
woda 4 szklanki
gęsta śmietana 4 łyżki
żółtko jajek 2-4 sztuki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa owocowa

Przecier owocowy (z jagód, truskawek, jabłek, wiśni lub malin), cukier i wodę zagotować. Śmietanę, żółtka i sól roztrzepać, ciągle mieszając, stopniowo wlewać do nich szklankę gorącej zupy. Mieszając zupę w garnku wlać rozprowadzoną śmietanę z żółtkami i odrobiną zupy. Podawać zupę na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 29.06.2012 22:44
smaczna
RenataZ-et 23.10.2010 23:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak