Sposób przygotowania

Z mąki ( 40 dag.), margaryny ( 20 dag.), 4 żółtek, sody ( 1 łyżeczka), proszku do pieczenia (1 opakowanie), kwaśnej śmietany (2 łyżki); zrobić kruche ciasto. Podzielić na dwie części, wyłożyć na 2 blachy. Ciasto na blasze posmarować cienko dżemem. Białka ubić z 1/2 szklanki cukru i wyłożyć na dżem. Pianę posypać orzechami włoskimi. Piec 20 min. Po ostygnięciu posmarować masą budyniową ( masa: 1 budyń ugotować w 1 szkl. mleka i 1/2 szkl. cukru, wystudzony utrzeć z 1/2 masła) i przykryć drugim plackiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    Świetna sprawa:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    robię podobnie!
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię i robiłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IlajEM

    Robię taki. Jest bardzo smaczny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sofciak

    To musi być coś wspaniałego!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    z orzechami pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super do kawki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    moje ulubione ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    kiedyś jadłam takie ciacho i polecam PYCHOTA :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    super sprawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    uwielbiam....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    b. lubię takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !