Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso posól. W rondlu lub na patelni rozgrzej olej, podsmaż kurczaka, dodaj pokrojoną czerwoną cebulę, smaż 2-3 minuty. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Na tłuszcz w rondlu wsyp cynamon, curry i imbir. Smaż przez pół minuty, wlej miód wymieszany z wodą, wrzuć migdały i śliwki. Polej mięso, dodaj cytrynę, przykryj naczynie z folią aluminiową. Piecz w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 40 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia posyp kurczaka sezamem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super, ślinka mi cieknie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !