Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miodowy krem marchewkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 6 szt.
por 1
łyżka masła 1
bulion warzywny 1,5 l
łyżki miodu 2
śmietana 18-procentowa 4 łyżki
szczypta płatków chili
Do dekoracji:
melisa

Przepis i sposób przygotowania na: miodowy krem marchewkowy

Marchewki obierz, pokrój na kawałki, por pokrój w plastry. W garnku roztop masło, wrzuć por, chwilę podsmaż, dodaj marchewkę. Smaż razem warzywa przez 2 minuty, często mieszając, wlej bulion. Gotuj przez 40 minut, aż marchewki będą bardzo miękkie.
Zupę przełóż do blendera, zmiksuj, dodaj miód i 3 łyżki śmietany, wymieszaj. Przed podaniem udekoruj zupę kleksem z pozostałej śmietany, posyp chili dla zaostrzenia s maku i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 08.06.2011 12:49
hmm dziwne polaczenie
Ewelina47 22.02.2011 08:41
miód z marchewką ... ciekawe
Sylwia88 14.12.2010 15:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak