Sposób przygotowania

Ciasto drożdżowe;
zrobić rozczyn z 0,5 szkl mleka,drożdży,łyżki mąki i2 łyżek cukru.
Żółtka utrzeć z cukrem dodać mąkę ,rozczyn,resztę mleka i wyrobić ciasto.Odłożyć do wyrośnięcia.
Masa makowa;
mak spażyć i zmielić,dodać cukry,roztopione masło,miód,olejek migdałowy i na końcu dodać pianę z białek.
Ciasto rozwałkować i posmarować masą makową i zwinąć.Zostawić do wyrośnięcia i przed pieczeniem posmarować rozkłóconym jajkiem.Piec około 1 h w 160 st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    oj dawno nie jadłam..
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    może zrobie na święta,,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    piękny
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    makowiec zawsze mam na Święta Bożego Narodzenia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    smakowicie wyglada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny makowiec
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !