Sposób przygotowania

Jajka po wyparzeniu gotujemy na twardo.
W kieliszku do jajka wstawiamy ugotowane jajko. Z pomidorów odcinamy 1/2 szt i ze środka lekko wydrążamy miąższ i nakładamy na jajko jako czapeczkę - kapelusz.
Z serka robimy małe kleksiki na kapeluszu.
Kawałek sałaty układamy i podstawy grzybka, lub rwiemy ją na drobne paski i rozrzucamy u podstawy.
Kromkę zrumieniamy w opiekaczu i smarujemy masłem, przykrywamy listkiem sałatki lub posypujemy drobno posiekaną rzodkiewką lub szczypiorkiem.

Apetycznie wyglądający grzybek zachęca naszego niejadka do spróbowania czegoś tak innego.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super muchomorek
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo ładnie wygląda
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    robiłam takie w przedszkolu he he

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !