Sposób przygotowania

Sodę wymieszać z octem, jajka starannie utrzeć z cukrem, wlać ocet i 2 łyżki oleju, wsypać mąkę. Zagnieść ciasto i odstawić na 30 minut. Ciasto rozwałkować na bardzo cienki placek i pokroić w paski szerokości 4 cm. Ciasteczka smażyć w głębokim oleju, aż się zarumienią, osączyć z tłuszczu i ostudzić, wymieszać z orzechami i rodzynkami. Miód rozgrzać w kąpieli wodnej, aż stanie się płynny, gdy będzie gotowy wlać 4 łyżki wody. Miodem polać ciasteczka i posypać sezamem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !