Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto łącząc mąkę z cukrem pudrem, margaryną, żółtkami i proszkiem do pieczenia. Rozdzielić na pół. Każdą część rozwałkować i ułożyć na blachę a następnie posmarować powidłami. Z białek ubić pianę i wyłożyć na powidła. Placki piec ok. 20 min w temp. 190 st.C. Po upieczeniu przełożyć kremem karpatka, przyrządzonym wg przepisu na opakowaniu. Na wierz polać polewę dekorując ciasto.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pysznie wygląda ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Uwielbiam takie ciasta:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    wygląda super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    super ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda pysznie
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    robiłam kiedyś podobne ciasto z tym, że pomiędzy powidła, a pianę z białek dawałam siekane orzechy włoskie - mi baaardzo smakowało :) jedyne co mi się nie podoba to krem z proszku, ale przepis i tak apetyczny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !