Sposób przygotowania

Fasolkę umyć i namoczyć na noc. Gotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. W czasie gotowania dodać skórkę od wędzonego boczku. W drugim rondlu rozpuścić masło, wrzucić posiekaną cebulę i dusić aż się zeszkli. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę, obrumienić na tłuszczu i dodać do cebuli. W międzyczasie obrane ze skórki pomidory udusić w rondelku, a następnie przetrzeć przez sito, wymieszać z ciepłą fasolką i dodać do rondla. Zagotować sos, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Fasolkę trzymać na ogniu tak, aby prawie odparowała woda i wrzucić do sosu. Zagotować i odstawić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    bardzo lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pycha, bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    lubię taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !