Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z fasolą i śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

suszone śliwki bez pestek 30 dag
pęczak 7 łyżek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z fasolą i śliwkami

Fasolę opłukać pod bieżącą wodą, zalać zimną wodą, około 1cm nad powierzchnią fasoli, odstawić na kilka godzin do namoczenia. Śliwki zalać przegotowaną zimną wodą i odstawić na godzinę, pęczak starannie opłukać. Fasolę ugotować w wodzie przez 50 minut w wodzie, w której była moczona, wsypać kaszę, gotować 20 minut. Śliwki w wodzie, w której się moczyły dodajemy do fasoli, gotujemy 20 minut, solimy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 26.11.2010 02:38
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak