Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka słonecznikowa Agaty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

różne rodzaje sałaty 150 g
słonecznik łuskany 20 g
kiełki słonecznika 20 g
sos winegret 5 łyżek
chleb tostowy 4 kromki
kukurydza 1 puszka
brokuł 1 sztuka
olej do smażenia
camembert 150 orzechowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka słonecznikowa Agaty

Do dużej miski wsypać sałatę, kukurydzę i kiełki słonecznika. Dodać ser pokrojony w kostkę i pokrojonego brokuła, ugotowanego wcześniej na parze. Na niewielkiej ilości oleju uprażyć słonecznik, następnie dodać go do sałatki. Wszystkie składniki wymieszać z sosem winegret. Na wierzch posypać grzanki (kromki chleba tostowego pokroić w kosteczkę i smażyć na patelni, aż się zarumienią).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 12.02.2012 11:27
orginalna
Monika193
Monika193 10.01.2012 19:22
pyszna
Emilia21 13.12.2011 14:00
mmm
Emilia21 13.12.2011 14:00
mmm
bami 15.09.2011 22:52
Bardzo ciekawe połączenia :)
jolaxa 14.06.2011 17:26
pycha
teresa18 10.05.2011 22:32
smaczna
m1monika 23.04.2011 13:24
super!!!
matii6 10.04.2011 20:18
super
MAR3STA 26.03.2011 17:33
to coś dla mnie;)
Mysiunia 23.03.2011 10:19
ciekawa:)
kuklik 08.03.2011 19:44
ciekawe połączenie
alaaa 19.01.2011 14:41
zdrowa i smaczna
Anna169Hosz 10.11.2010 08:31
Bardzo ciekawa kompozycja składników- coś w moim guście.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak